Categoriearchief: Persbericht

Nieuwe date voor slingeraap Ella in DierenPark Amersfoort

Een leuke kennismaking in DierenPark Amersfoort: het siamangvrouwtje heeft gezelschap gekregen van een nieuwe mannetjesaap. De twee hebben een klik. “Bij siamangapen merk je dat aan het gezang van de apen, elk koppel zingt een eigen lied”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Deze twee zijn hard aan het oefenen op hun gezamenlijke liefdeslied.” (foto: DierenPark Amersfoort)

Lees verder Nieuwe date voor slingeraap Ella in DierenPark Amersfoort

Babygorilla geboren in Mensapenvallei van ZOO Antwerpen

Geweldig nieuws uit de nieuwe Mensapenvallei in ZOO Antwerpen: gisteren is vrouwtjesgorilla Mayani bevallen van een gezonde baby! Ze lijkt haar moederrol heel goed te vervullen. Ze houdt het kleintje dicht tegen zich aangedrukt ter hoogte van haar tepels, precies zoals het hoort. Je kan het als bezoeker dan ook onmiddellijk al bewonderen. Het geslacht hebben de verzorgers nog niet kunnen zien. Ze beviel in de gorillagroep en haar groepsgenoten reageren al net zo goed en ontspannen op de kleine spruit als Mayani zelf. Vader Matadi wijkt niet van haar zijde en volgt haar waar ze gaat. ZOO Antwerpen is uiteraard enorm blij met de geboorte. De ZOO speelt een belangrijke rol in het kweekprogramma voor deze bedreigde gorilla’s. Het is nog maar sinds vorig jaar dat de gorilla’s hun intrek namen in hun prachtige Mensapenvallei en dat Mayani de groep kwam versterken. Dit nieuws sluit het jaar waarin ZOO Antwerpen haar 175ste verjaardag viert op een ongeëvenaarde manier af. (foto: Zoo Antwerpen – Jonas verhulst)

Lees verder Babygorilla geboren in Mensapenvallei van ZOO Antwerpen

Schattig veulentje in zebrakudde ZOO Planckendael

Prachtig nieuws uit ZOO Planckendael: er is een zebra geboren. Dit is niet alleen heel schattig, maar ook belangrijk nieuws. Het kweekprogramma van de bedreigde grévyzebra’s heeft hiermee een nieuwe boost gekregen. De twee jonge merries Luisa en Nele kregen vorig jaar gezelschap van jonge hengst André. Planckendael start zo een nieuwe bloedlijn op in het stamboek met de geboorte op 17 november 2018 van het veulentje van jonge mama Luisa als eerste resultaat. Ook Nele heeft voor het eerst een bolle buik. Veel primeurs voor alledrie. Het veulentje is een hengstje en zal Tamu heten, wat lief betekent. Vanwege het weer zijn moeder en jong nu nog meestal in de warme stal. Als de zon schijnt en het niet vriest, mogen ze al voor enkele uren buiten.

Lees verder Schattig veulentje in zebrakudde ZOO Planckendael

Beer zet klauwen in Sinterklaascadeau in DierenPark Amersfoort

Vandaag verblijdt Sinterklaas DierenPark Amersfoort met een bezoek. “Gelukkig gingen de goedheiligman en de Pieten niet stilletjes ons park voorbij”, vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. “Nieuwsgierig liepen de maki’s op de gezonde snoepletters af die op hun eiland waren gestrooid. Ook de beer en de olifanten stortten zich op hun ingepakte Sinterklaascadeaus. (foto: DierenPark Amersfoort)

Lees verder Beer zet klauwen in Sinterklaascadeau in DierenPark Amersfoort