Meeting Olmense Zoo in Zoomagazine

Op 20 april 2013 vond een ZooTripper-meeting plaats in de Olmense Zoo.  Een verslag hiervan werd gepubliceerd in het Olmense Zoomagazine.  Hier kan je het integrale artikel nalezen.

In januari kregen wij een mail van het team achter “ZooTripper”, een organisatie die sinds augustus 2012 bijeenkomsten organiseert voor dierentuinfanaten. Zij wilden graag hun volgende meeting in de Olmense zoo houden. Omdat zij echte “zootrippers” zijn, vroegen ze of het mogelijk was om een speicale rondleiding te krijgen. Wij boden hen een informatieve toer met bezoek aan het savannegebouw aan onder leiding van onze bioloog Robby. Dit aanbod werd met plezier aanvaard.

IMG_7721

Een verslag van Thijs Witters van ZooTripper:

“Na een reclamecampagne kwamen we uit op vijftien deelnemers, een record. De dierentuinfanaten kwamen niet alleen uit Vlaanderen. Ook uit Nederland waren er opvallend veel nieuwsgierige zootrippers bij de meeting op 20 april. De persoon die het langst onderweg was, reed maar liefst drie uur. Hij kwam uit Emmen. Maar ook hij vond de lange rit zeker de moeite waard.

We verzamelden om 10u30 bij de bonte vari’s.  Toen iedereen er was, begon Robby met de rondleiding in het reptielenhuis. We werden er ingelicht over het werk van de bioloog zelf en zijn persoonlijke verhaal binnen de Olmense zoo. Nadat we een luipaardgekko en een python van dichtbij mochten bewonderen en,  voor degene die durfden, zelfs aanraken, werd de rondleiding verder gezet. Aan het binnenverblijf van de chimpansees kregen we informatie over de leuke groep chimps van de Olmense zoo.

Van daaruit gingen we naar de poema’s en het voormalige verblijf van olifant Lubni, waar we de details van die geschiedenis te horen kregen. Een bijzonder verhaal. Eenmaal aangekomen bij de Savanne kregen we eerst een woordje uitleg over de olifanten en giraffen en hun toekomst in de dierentuin. Dat de Olmense zoo haar olifanten wil trainen via protected contact kan door de zootrippers alleen maar worden toegejuicht. Achter de schermen van het savannegebouw leerden we bij over de verzorging van de olifanten en konden we al een glimp opvangen van de nieuwe sabelantilopen.

olmen2013

Na de savannedieren stonden de beren en wolven in het berenbos op het programma. Vele zootrippers waren nog niet in de dierentuin geweest en trokken grote ogen bij dit mooie verblijf. Volgens sommige het paradepaardje van het park.

Daarna kregen we nog uitleg over de wandelvolière en de gibbonfamilie. Ten slotte bezochten we de Tropenhal. Dit pareltje werd door dierentuinfanaten van zoosite.nl verkozen tot mooiste nieuwe dierenverblijf in een ‘kleine’ dierentuin uit de Benelux. Ook de zootrippers moesten erkennen dat dit project geslaagd was.

Nadat onze gids de rondleiding afrondde, trokken we naar het gloednieuwe restaurant voor een hapje en een drankje. Na het middageten splitste de groep zich op en kon iedereen op eigen tempo nog verder genieten van de dierentuin.

Het team van ZooTripper en de deelnemers zelf willen de Olmense zoo en bioloog Robby heel hard bedanken voor de boeiende en leerrijke rondleiding. Het was een geslaagde meeting, zeker voor herhaling vatbaar.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.