Babyolifantje WILDLANDS voor het eerst naar buiten

Het olifantje dat op Tweede Paasdag in WILDLANDS is geboren, is vanochtend voor het eerst met de kudde naar buiten gegaan. In de Olifantenvallei bleef het mannetje dicht bij zijn moeder en tante. (foto: Wildlands Adventure Zoo Emmen)

De olifantenkudde bleef de dagen na de geboorte binnen en dus had de hele familie veel zin om naar buiten te gaan. Het weer werkte ook goed mee. Bezoekers van WILDLANDS kunnen ook nu duidelijk zien, dat het kalfje beschermd wordt door de hele kudde. Het eerste wat het jong zelf deed was de omgeving goed onderzoeken.

In totaal telt de kudde van WILDLANDS nu negen olifanten; drie volwassen vrouwen, één volwassen bul, vier jonge stiertjes en dit pasgeboren kalf. Verwacht wordt dat er nog dit voorjaar een tweede jong volgt. Op de website www.wildlands.nl/olifantenjong staan de nieuwste ontwikkelingen.

Sommige persberichten gepubliceerd door ZooTripper werden mede mogelijk gemaakt door in samenwerking met ZOO Logisch. /Some news releases published by ZooTripper are in cooperation with ZOO Logisch.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.