DierenPark Amersfoort verwelkomt twee otterbroers

Vandaag zijn er twee kleinklauwotters aangekomen in DierenPark Amersfoort. “De jonge mannetjes zijn nu volop hun nieuwe omgeving aan het ontdekken”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. (foto: DierenPark Amersfoort)

De twee broers zijn afkomstig uit een Duitse dierentuin. “Ook voor ons als verzorgers betekent deze eerste periode dat wij de nieuwe bewoners beter gaan leren kennen.” vertelt Christel. “Otters zijn erg nieuwsgierige en speelse dieren, dat zie je nu ook aan de manier waarop zijn hun verblijf verkennen. Ik zie uit naar alle typische otterstreken die wij met hen gaan beleven.”

De otters zijn de eerste dieren die de bezoekers zien wanneer zij de Amersfoortse dierentuin binnenlopen. Afgelopen maand is het otterverblijf voor de nieuwkomers gerenoveerd. “Belangrijke innovaties van het otterverblijf zijn de warmteplaten en extra schuilplaatsen”, vertelt de dierverzorger. “Wij hopen dat de mannetjes zich snel thuis zullen voelen in DierenPark Amersfoort.”

Sommige persberichten gepubliceerd door ZooTripper werden mede mogelijk gemaakt door in samenwerking met ZOO Logisch. /Some news releases published by ZooTripper are in cooperation with ZOO Logisch.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.