Panter Dierenpark Emmen naar Frankrijk

Mannetjespanter Ayohee is vanmorgen vanuit Dierenpark Emmen verhuisd naar de dierentuin van Lisieux in Frankrijk. Ook panters passen, net als tijgers, niet in het concept van Wildlands Adventure Zoo Emmen.

De panter is de afgelopen periode getraind om de transportkist in en uit te lopen. Hij was een voorbeeldige leerling en niet bang. Vaak at hij in de kist en het kwam zelfs voor dat hij in de kist lag te slapen. Het was voor de verzorgers dan ook geen verrassing dat Ayohee vandaag moeiteloos de kist in liep. Het park is blij een goede plek voor de panter te hebben gevonden. Het welzijn van de dieren staat voorop bij de keuze van dierenpark waar de dieren uit Emmen naar toe verhuizen. Voor de nu nog leeg staande verblijven van tijgers en panters in Emmen wordt op korte termijn een bijzondere invulling gezocht.

10-panter
De panter past niet meer in de plannen van Wildlands Adventure Zoo Emmen.

In Dierenpark Emmen kwamen vorige week nog twee pelsrobben uit Zuid Afrika aan. Eén van de pelsrobben is hoog drachtig. Met de komst van deze dieren is de pelsrobbengroep (eerder kwamen al drie jonge dames uit Duitsland en een mannetje uit Engeland) compleet voor het nieuwe park.

 

Alle persberichten gepubliceerd door ZooTripper werden mede mogelijk gemaakt in samenwerking met ZOO Logisch.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.