Welkom!

ZooTripper focust zich enerzijds op het organiseren van meetings in dierenparken. Deze zijn voor iedereen toegankelijk: voor zij die al jaren gebeten zijn door de dierentuinmicrobe, maar ook voor mensen die wel eens willen proeven van de dierentuin en het samen in groep ontdekken van een zoölogische instelling.

Anderzijds richt ZooTripper zich  ook op het onderhouden van een nieuwspagina op Facebook, waar we nieuws en actualiteit over dierentuinen bundelen en op een aangename manier presenteren aan zij die geïnteresseerd zijn in dieren en dierentuinen. Want… Er is altijd wel wat nieuws te doen of te zien in een dierentuin!

Senegal galago geboren in DierenPark Amersfoort

amersfoort

Er is een Senegal galago geboren in DierenPark Amersfoort. Het jong is twee weken oud, maar laat zich nu pas zien. “De eerste weken verbleef de galago bij moeder in een nestkast, maar langzamerhand is de tijd aangebroken om de buitenwereld te verkennen”, vertelt dierverzorgster Christel Broekman. De Senegal galago is een apensoort die in de nacht actief is. (foto DierenPark Amersfoort)

Lees verder Senegal galago geboren in DierenPark Amersfoort

Tapirbaby geboren in ZOO Antwerpen

fotolink_tapir-3

Vanochtend om exact 6u01 is er een prachtige baby geboren in ZOO Antwerpen. Een Maleise tapir! Het is het tweede kleintje van tapir Nakal en hij of zij werd geboren met het slurfje eerst. Na dertien maanden zwangerschap verliep de bevalling van Nakal heel snel en voorspoedig. Het jong drinkt goed en loopt al flink rond. Deze dieren zijn bedreigd.  Voor de ZOO is dit het zevende tapirjong en met een beetje geluk kan je het al meteen bewonderen. (foto: Zoo Antwerpen)

Lees verder Tapirbaby geboren in ZOO Antwerpen

Tigers make tracks to new home with official Olympian launch

tijger

Conservation charity, the Royal Zoological Society of Scotland (RZSS), is delighted to announce the official opening of Tiger Tracks – the new and improved home for the pair of critically endangered Sumatran tigers at RZSS Edinburgh Zoo. The development is a key part of the Society’s Big Cat Strategy, launched back in 2014. (photo: RZSS Edinburgh Zoo)

Lees verder Tigers make tracks to new home with official Olympian launch

Purr-fect lynx triplets born at RZSS Highland Wildlife Park

lynx

A trio of adorable Northern lynx cubs can be seen with their parents at RZSS Highland Wildlife Park. The purr-fect cubs were born on 26 May and, having spent the first couple of months safely tucked in their den, they have started to wander out and explore their large outdoor enclosure. (photo: RZSS Highland Wildlife Park)

Lees verder Purr-fect lynx triplets born at RZSS Highland Wildlife Park

All ways lead to the zoo