Galago-tweeling geboren in DierenPark Amersfoort

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De dierverzorgers van DierenPark Amersfoort zijn blij verrast met de geboorte van twee Senegal galago’s. ‘‘Wij zagen de moeder al een paar dagen minder vaak en toen ontdekten wij de kleintjes,’’ vertelt verzorgster Christel Broekman. (Foto: Dierenpark Amersfoort)

Bij galago’s is nauwelijks te zien of een vrouwtje drachtig is. ‘‘Op een ochtend troffen wij een beetje bloed aan en uiteraard ben je dan meteen wat ongerust’’, vertelt de dierverzorgster. ‘‘Toen wij de jongen in het nestkastje zagen, waren wij dan ook erg blij verrast.’’ Galago’s zijn ruim vier maanden  drachtig en de jongen gaan na ongeveer twee weken buiten hun nestje op onderzoek uit met hun moeder.

Sinds juni heeft het Amersfoortse park een nieuw galago-mannetje uit de dierentuin in Berlijn gekregen. ‘‘Erg leuk om te zien dat het blijkbaar goed klikt met onze dame, met deze jongen als resultaat’’, vertelt Christel Broekman. ‘’De twee kleintjes zijn het eerste nestje van de kersverse moeder en het lijkt erg goed te gaan.’’ De galago’s zijn te zien in de Nacht van DierenPark Amersfoort.

Sommige persberichten gepubliceerd door ZooTripper werden mede mogelijk gemaakt door in samenwerking met ZOO Logisch. / Some news releases published by ZooTripper are in cooperation with ZOO Logisch.