Over

ZooTripper is ontstaan in de hoofden van drie personen tijdens de zomer van 2012, drie individuen die gebeten zijn met dezelfde microbe: de dierentuinmicrobe. “Laten we meetings organiseren om mensen met dezelfde passie als de onze samen te brengen!” en ZooTripper was geboren. De eerste ZooTripper-meeting trok richting dierenpark Pairi Daiza en kende een bescheiden opkomst.

Op vraag van het dierentuinforum LaafseKikkers nam ZooTripper de organisatie van de seizoensgebonden meetings van het forum op zich,  met de meeting in Safari Beekse Bergen, tot op heden de drukst bezochte meeting van het forum, en de meerdaagse meeting in de dierentuinen van Dortmund, Hannover en Osnabrück als hoogtepunten.

Na de meerdaagse meeting in Duitsland gingen beide organisaties hun eigen weg. Het deelnemersveld groeide gestaag met 28 deelnemers als hoogste aantal. Dit was tijdens de meeting te GaiaZOO in 2014. Gemiddeld zijn we met zo’n 10 à 15 ZooTrippers per meeting.

Bij Voorbij vind je een overzicht van de voorbije meetings.

Tijdens de meeting te Planckendael blies ZooTripper haar eerste kaarsje uit en ondertussen werkt ZooTripper rustig verder aan de toekomst. ZooTripper besloot tevens haar activiteiten uit te breiden. Waar vroeger het organiseren van meetings de hoofdactiviteit was, wordt deze nu uitgebreid met het verschaffen van dierentuinnieuws van verschillende (inter)nationale dierentuinen. Wegens het grote succes en belangstelling vanuit het buitenland heeft ZooTripper besloten dit nieuws in twee talen te brengen: Nederlands en Engels.

Klik hier voor een overzicht van de laatste dierentuinnieuwtjes!

Wat de toekomst nog zal brengen, wordt op dit eigenste moment uitgedacht in de hoofden van het ZooTripper-bestuur, met als doel ‘jullie ZooTripper-ervaring nog aangenamer te maken’ en om de dierentuin nog dichter bij onze ZooTrippers te brengen.

All ways lead to the zoo