Meetings

Meetings zijn bijeenkomsten in dierentuinen voor mensen die gepassioneerd zijn door dieren en dierentuinen, maar ook voor mensen die graag eens een dierentuin bezoeken en die dit wel eens in groepsverband willen doen. ZooTripper probeert deze meetings zo aangenaam en interessant mogelijk te maken en organiseert daarom ook soms een rondleiding tijdens een meeting die gegeven wordt door een medewerker van het dierenpark. Enkele van de voorgaande meetings: Pairi Daiza, Burgers’Zoo, Parc Zoologique de Lille, Zoo de Maubeuge, Diergaarde Blijdorp en de Olmense Zoo (mét rondleiding).

Daarnaast vindt er jaarlijks ook een meerdaagse meeting plaats. Dit initiatief werd in 2013 leven in geblazen en is sindsdien een echte aanrader geworden! De volledige organisatie (verblijf en transport) wordt door ZooTripper georganiseerd. U kiest zelf hoeveel van de voorgestelde dierentuinen u bezoekt tijdens de meerdaagse meeting. Meerdaagse meetings die reeds hebben plaats gevonden in het verleden: de dierentuinen van Dortmund, Hannover en Osnabrück (2013). Dit jaar bezochten we de dierentuin van Vincennes en La Ménagerie du Jardin des Plantes.

Klik hier voor onze meeting kalender.

Foto’s van de voorbije meetings kan je vinden onder Voorbij. Tevens bestaat er ook een ZooTripper-facebookgroep waar mensen die een meeting bijwoonden kunnen napraten, foto’s kunnen delen en elkaar tips kunnen geven in verband met te bezoeken dierentuinen. Wil je lid worden van deze facebookgroep? Klik dan hier en stuur ons een verzoek.

Om de ZooTripper-meetings zo goed en aangenaam mogelijk te laten verlopen, zijn er enkele regels Deze gelden zowel voor de eendaagse als meerdaagse meetings.

  1. Om aan een meeting te kunnen deelnemen, dienen de ZooTrippers zich vooraf in te schrijven. Dit kan via een inschrijvingsformulier.
  2. Kan een ZooTripper toch niet aanwezig zijn op een meeting nadat hij/zij zich reeds heeft ingeschreven? Dan dient hij/zij de ZooTripper-organisatie hier tijdig van op de hoogte te brengen. Ook dit kan via meetings@zootripper.be.
  3. Kleine ZooTrippertjes zijn steeds welkom op ZooTripper-meetings. Er worden soms rondleidingen georganiseerd Deze zijn meestal te gedetailleerd en te serieus voor kinderen. Mogen wij jullie vragen om hiermee rekening te houden, zowel voor de kinderen zelf, als voor andere ZooTrippers. Kinderen zijn dus zeker welkom bij rondleidingen, maar gelieve de rust te bewaren.
  4. Deelname aan een meerdaagse ZooTripper-meeting dient steeds vooraf gegaan te worden van een deelname aan een eendaagse ZooTripper-meeting. Om niet voor verrassingen te komen staan, dienen ZooTrippers dus eerst minstens één keer mee te gaan op een gewone meeting om de groep te leren kennen.

 

All ways lead to the zoo