Europe’s finicky road runners are speed dating in Arnhem

Renkoekoek2

Almost half of the whole road runner population in Europe is now guest at Royal Burgers’ Zoo. Fact is that this Arnhem Zoo monitors the European population of these desert birds, consisting of only 18 birds from all EAZA Zoos (European Association of Zoos and Aquaria). Behind the scenes Burgers’ Zoo has set up a dating centre in which 8 birds participate: five males and three females.

Lees verder Europe’s finicky road runners are speed dating in Arnhem

Gorilla geboren in Artis

Vanmiddag was er enorme opwinding in de gorillagroep. Na een draagtijd van 8,5 maand is er in Artis een westelijke laaglandgorilla geboren. Vandaag gedroeg de moedergorilla zich onrustiger dan normaal. Ze liep veel  heen en weer en had een glimmende kont. Terwijl de verzorgers in het nachtverblijf extra stro neerlegden, zodat de gorilla een nest kon maken, beviel zij al in het binnenverblijf. Het was een heel snelle bevalling. Na de geboorte at de moeder meteen de placenta op, omdat hier veel goede voedingsstoffen in zitten.  De moeder houdt het jong nog dicht tegen zich aan. Het is duidelijk dat het jong leeft, maar het is nog niet heel goed te zien geweest.

Lees verder Gorilla geboren in Artis

De aap komt uit de mouw: Zowel hippies als vechtersbazen hebben een persoonlijkheid

nicky-3

De persoonlijheidskenmerken van bonobo’s en chimpansees zijn uniek en lijken op die van mensen. Tot dit verrassende besluit kwam de primatologe Nicky Staes, die haar doctoraatsonderzoek voor de Universiteit van Antwerpen in Planckendael aan het onderwerp wijdde. Dat de persoonlijkheid en het gedrag van bonobo’s en chimpansees toch van elkaar verschillen, is opvallend. De bonobo zou immers een broer kunnen zijn van de chimpansee, zo nauw verwant zijn ze. Zo zie je maar: niet alle apen apen alle apen na. (Foto: Planckendael)

Lees verder De aap komt uit de mouw: Zowel hippies als vechtersbazen hebben een persoonlijkheid

All ways lead to the zoo