Tagarchief: Burgers’ Zoo

Europe’s finicky road runners are speed dating in Arnhem

Renkoekoek2

Almost half of the whole road runner population in Europe is now guest at Royal Burgers’ Zoo. Fact is that this Arnhem Zoo monitors the European population of these desert birds, consisting of only 18 birds from all EAZA Zoos (European Association of Zoos and Aquaria). Behind the scenes Burgers’ Zoo has set up a dating centre in which 8 birds participate: five males and three females.

Lees verder Europe’s finicky road runners are speed dating in Arnhem

Prehistorische monsters veroveren Arnhem

Dino1

In de herfstvakantie van zaterdag 10 oktober tot en met zondag 1 november 2015 vormt Koninklijke Burgers’ Zoo het decor voor een spannend avontuur voor jong en oud.
Op een centrale route door het Arnhemse dierenpark zijn overal indrukwekkende, vaak bewegende dinosaurussen te ontdekken. Plotseling sta je oog in oog met een hongerige Tyrannosaurus Rex, of weet je de scherpe hoorn van een Styracosaurus maar net te ontwijken! Niet alleen bieden de meterslange oerreptielen kansen op prachtige fotomomenten, maar ook mogen abonnementhouders ‘Dino’s in the Zoo!’ gratis bezoeken. Overige fans betalen van 18.00 uur tot 21.00 uur slechts € 10 per persoon.

Lees verder Prehistorische monsters veroveren Arnhem

Dierentuinjaar 2013

In december 2012 deed ZooTripper een peiling bij haar leden: ‘Naar wat kijk jij het meest uit voor 2013?’ was de vraag. De zootrippers bleken het meest uit te kijken naar de geboorte van een Aziatische olifant in Pairi Daiza, de komst van de okapi’s naar Safaripark Beekse Bergen en het nieuwe Jaguarverblijf in Artis. Daarnaast waren er nog een aantal gebeurtenissen en nieuwigheden waar de zootrippers naar uit keken. We gaan in dit artikel eens kijken in hoeverre die zaken zijn uitgekomen. 

Lees verder Dierentuinjaar 2013