Tagarchief: zoo antwerpen

De aap komt uit de mouw: Zowel hippies als vechtersbazen hebben een persoonlijkheid

nicky-3

De persoonlijheidskenmerken van bonobo’s en chimpansees zijn uniek en lijken op die van mensen. Tot dit verrassende besluit kwam de primatologe Nicky Staes, die haar doctoraatsonderzoek voor de Universiteit van Antwerpen in Planckendael aan het onderwerp wijdde. Dat de persoonlijkheid en het gedrag van bonobo’s en chimpansees toch van elkaar verschillen, is opvallend. De bonobo zou immers een broer kunnen zijn van de chimpansee, zo nauw verwant zijn ze. Zo zie je maar: niet alle apen apen alle apen na. (Foto: Planckendael)

Lees verder De aap komt uit de mouw: Zowel hippies als vechtersbazen hebben een persoonlijkheid

ZOO Antwerpen herdenkt unieke band met animalier Bugatti: Beeldhouwer Bugatti stierf een eeuw geleden

bugatti-2

Elke aandachtige ZOObezoeker kent wel de iconische bronzen Siberische Tijger op het gazon bij de leeuwen. Het is van de hand van de Italiaanse beeldhouwer Rembrandt Bugatti, een van de belangrijkste dierenbeeldhouwers rond de eeuwwisseling. Vandaag is het exact honderd jaar geleden dat Bugatti zelfmoord pleegde. Daarom zetten we vandaag graag zijn leven en zijn werk in de kijker en de unieke band tussen hem en ZOO Antwerpen. ZOO Antwerpen is meer dan een dierentuin. Het is een groene oase in de stad vol prachtige beelden en architectuur. (Foto: ZOO Antwerpen)

Lees verder ZOO Antwerpen herdenkt unieke band met animalier Bugatti: Beeldhouwer Bugatti stierf een eeuw geleden

Zilverrug in ZOO Antwerpen slaapt rustig in

gorilla Kumba ZOO Antwerpen Jonas Verhulst  (2)

Gorilla Kumba van ZOO Antwerpen is niet meer. De laatste maanden had de imposante zilverrug erg veel problemen met zijn gezondheid. Hij verloor zijn eetlust en werd enorm lusteloos. Hij was nog maar een schaduw van zichzelf. Uit respect voor het dier en zijn welzijn en in samenspraak met de verzorgers, liet dokter Francis hem vandaag inslapen. Gorilla Kumba had een respectabele leeftijd. Hij zou dit jaar 43 jaar geworden zijn. (Foto: ZOO Antwerpen/Jonas Verhulst)

Lees verder Zilverrug in ZOO Antwerpen slaapt rustig in